top of page
Marengo training & coaching - headervisual - coachee maakt contact met lichaam van het paa

Embodied learning rondom trauma

2-jarige opleiding i.s.m. Sparkling

Er zijn veel trainingen en opleidingen die zich bezighouden met (kennis over) trauma. Er zijn er echter maar weinig die rekening houden met de wezenlijke integratie van die kennis in het lichaam. En dat terwijl trauma altijd een lichamelijke reactie betreft op een heftige gebeurtenis. 

 

Speciaal voor dierondersteunde therapeuten en coaches die veel met trauma (willen) werken, hebben we i.s.m. Sparkling een internationale opleiding ontwikkeld. In 2 jaar werken we vanuit 3 landen met 3 trainers aan juist datgene wat ertoe doet: embodied learning.  

Marengo training & coaching - contentstrook - twee slapende new forest pony's.png

Sparkling

Trauma blokkeert iemand om alles uit het leven te halen. Er is sprake van belemmering, van schade, van een onbedwingbare reactie. Er is sprake van dofheid in het leven. Sparkling gelooft dat die glans terug kan komen als we in staat zijn trauma in zijn meest wezenlijke vorm te behandelen: niet alleen vanuit wetenschappelijke kennis, maar ook door het lichaam centraal te stellen in de behandeling. Daar ontstaat de nieuwe sparkle dat weer richting geeft aan het leven.  

Drie-eenheid  

De volledige opleiding van Sparkling vindt gedurende 2 jaar plaats met 3 opleidingsblokken per jaar. Elk blok duurt 5 dagen en vindt plaats in een andere omgeving met een andere trainer.

 

We werken met Marta Cirera Baqués vanuit Catalonië, Spanje. We werken met Beatrice Garzotto vanuit Italië. En ikzelf werk vanuit het Nederlandse Limburg. Alle opleiders hebben hun strepen verdiend in zowel trauma als het dierondersteund werken in sessies.

 

In de opleiding komt dan ook de inzet van paarden en honden uitgebreid aan bod. Meer over deze opleiding lees je bij Sparkling. 

Vervolgtekst

Voor wie

Deze training is ontwikkeld voor:  

  • Professionals die zich verder willen ontwikkelen in traumabegeleiding; 

  • Professionals die aantoonbare basiskennis hebben van trauma; 

  • Professionals die dierondersteund werken met coachees en klanten met trauma; 

  • Professionals die meer willen kunnen bieden aan coachees.

Data

 Kijk voor actuele data en aanmelden bij de Agenda.

Kosten

De kosten voor deze 2-jarige opleiding zijn € 3.900,- per jaar.

Het tarief voor een enkel 5-daags blok is € 1.300,-.

Marengo training & coaching - contentstrook - therese en ish.png

Inschrijven?

Via onderstaande link maak je een keuze uit de beschikbare data en kun je direct aanmelden.

Aanmelden
bottom of page