top of page
Marengo training & coaching - headervisual - merrie in kudde.png

Marie Thérèse Corbeij 

Liefdevol raak

Het is er al

Het observeren en afpellen van de situatie om daadwerkelijk waarde toe te voegen. Dat is wat mij elke dag drijft in mijn werk. Ik geloof dat dat nodig is om écht te komen tot wezenlijke ontwikkeling. Ontwikkeling zie ik daarbij niet als iets dat moet om beter te worden; in tegendeel. Alles is er al. Je hoeft het enkel vrij te maken, bloot te leggen, te ont-wikkelen... 

In mijn trainingen en coachsessies merk ik dat de kern van de coachvraag juist datgene is dat het minst besproken wordt. Er is veelal sprake van onbewustzijn, van taboe, van vermijding, van onderdrukking van simpele gut feeling. Het werken met paarden, systemisch werk en lichaamsgerichte begeleiding geven mij de mogelijkheid om coachees tot de kern te brengen. Dat doe ik met scherpte, met duiding van gevoel, met respect en doelmatig. Liefdevol raak wordt dat vaak genoemd. 

Met die liefdevolle en rake aanpak begeleid ik met veel plezier mijn coachees. Zodat ik met liefde kan nalaten wat ik een ander gunnen mag.

Marengo training & coaching - contentstrook - therese en casaro.png

"Het leukste dat je kan doen, is kiezen voor je passie. Dat heb ik gedaan."

25 jaar passies combineren

Sinds 1996 train en coach ik mensen en organisaties. Toen ik in 2001 voor het eerst kennismaakte met het fenomeen paardencoaching, zag ik voor mij hoe ik mijn twee passies kon combineren: mensen en paarden. In 2004 ben ik dan ook gestart met het coachen met paarden. Bij Bureau Wind hebben ik in 2007 kennisgemaakt met het systemisch werken. 

Mijn grootste uitdaging kwam daarna, toen ik bij Kathy Pike in Texas op bezoek ging om kennis te maken met de Mind Body Methode. Ik zou op dat moment leren om trauma's aan te raken en vond dat erg spannend. Sindsdien heb ik meerdere opleidingen gevolgd in traumabegeleiding en begeleid ik met liefde steeds meer mensen in hun traject. 

bottom of page