top of page
Marengo training & coaching - headervisual - vrouw maakt contact met schimmel bij hek.png

Persoonlijke groei met persoonlijke aanpak 

In ons leven lopen we regelmatig tegen uitdagingen aan. Zaken die weerstand bij ons oproepen, die ons moeite kosten, die ons onzeker of angstig maken, die we misschien wel veroordelen of die we wel zouden willen, maar niet doen. Vaak zie je die patronen terug op de werkvloer, maar ook in privésituaties. In deze gevallen is het prettig om begeleid te worden door een professional. 

 

Ik help je, vaak samen met mijn paarden, bij bewustwording van je gedachten, patronen en gedrag. Zodra we weten waar deze ontstaan, en met welke reden, kunnen we werken aan verandering. Gezamenlijk komen we, samen met de paarden en door ervaringsgerichte oefeningen, bij de kern van je gewenste verandering. Gezamenlijk verankeren we die, zodat je balans vindt en behoudt en bovenal je volledige potentie kan benutten. Dat maakt coaching bij mij en samen met de paarden veilig en effectief.  

Marengo training & coaching - contentstrook - hand op schimmelneusje.png

Samen met de paarden 

Graag werk ik in coaching samen met paarden. Van nature weten paarden gevoel en spanning te voelen, doorvoelen ze groepsdynamiek en toetsen ze de mate van veiligheid. Wanneer het om jouw coachvraag gaat, en de belemmering die je vindt, zijn dat zaken die we goed gebruiken. De paarden spiegelen wat zich intern afspeelt, in het hoofd, hart en in de buik. Daarmee zijn ze het ideale instrument om met jou, met respect voor het moment, te kijken wat er is en niet is. Juist moeilijke situaties, zoals taboe en trauma, zijn met de inzet van paarden veilig en (voor)oordeelvrij af te tasten. Juist het vrijmaken van die zaken, die we het minst (mogen) bespreken, geven ons ruimte om de vrijheid te voelen ander gedrag aan te wenden.  

M-marengo.png

Traumacoaching

Creëer (lichaams)bewustzijn en richting vanuit hevige levensgebeurtenissen.

M-marengo.png

Opstellingen

Begrijp de oorsprong en het effect van relaties in jouw familie- of organisatiesysteem.

M-marengo.png

Individuele coaching

Erken wat jou belemmert en ontdek hoe je je innerlijk gevoel mag volgen.

Hoe ziet individuele coaching eruit? 

Wanneer je je beperkt voelt door wat er in je leven is gebeurd, of door de gedachten en twijfels die je soms ervaart, is het wenselijk een coachtraject aan te gaan. We gaan dan een persoonlijk traject aan met elkaar, waarin we in meerdere sessies werken aan jouw coachvraag. Meestal hebben we 4 tot 6 sessies nodig, gespreid over een aantal maanden.

 

We maken gebruik van verschillende werkvormen, zoals systemisch werken als ook biografisch werken. Vaak zetten we de paarden in, maar dat is uiteraard niet verplicht of een doel op zich.  

Starten we de coaching vanuit je werkgever? Dan stemmen we met elkaar goed af welke informatie we delen en welke niet. Het is voor jouw traject essentieel dat je je welkom en veilig voelt.  

Marengo training & coaching - contentstrook - coachgesprek aan tafel in de weide 4.png

Verschillende mogelijkheden 

Naast individuele coaching, kun je ook gebruik maken van verschillende trainingen en dagen die ik organiseer. Zo vinden opstellingendagen een aantal keer per jaar plaats. Als je vraag werkgerelateerd is, dan is het ook mogelijk dat leiderschapstrainingen en reflectiereizen interessant zijn. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden of kijk in de complete agenda voor deze dagen. 

J_Strijckers-3834.jpg

Marie Thérèse Corbeij

Marie Thérèse is sinds 2005 trainer en coach. Ze is gespecialiseerd in organisatievraagstukken, zoals leiderschap en teamontwikkeling. De laatste jaren ontwikkelt Marie Thérèse zich steeds verder in traumaverwerking. Ze is geregistreerd in het Internationaal Coach Register en aangesloten bij NOBCO. 

bottom of page