top of page
Marengo training & coaching - headervisual - merrie in kudde.png

Systemisch werken met paarden

3-daagse basistraining

Sommige coachees zullen hun belemmeringen tijdens coachsessies goed kunnen duiden. Ze weten soms precies wat hen tegenhoudt om toe te werken naar die zo gewenste situatie. Waar die belemmering zelf vandaan komt, blijft vaak wat ondergesneeuwd. Waarom willen we vasthouden aan die overtuiging? Waar is deze ontstaan? Wat gebeurt er als we loslaten? Dikwijls ligt hier een systemische oorzaak aan ten grondslag.

 

In het systemisch werk kijken we naar de drie basisdynamieken uit het systeem van herkomst: het gezin. Als er onrust is tussen deze dynamieken, zullen we dat altijd merken. Het duiden ervan is echter lastiger. In dat geval kan een basistraining in systemisch werken je als coach de tools geven hiermee aan de slag te gaan.  

Marengo training & coaching - contentstrook - twee jonge veulens.png

Bert Hellinger

De oorsprong van systemisch werken ligt bij Bert Hellinger. Hij ontdekte de basisprincipes van een systeem en ontwikkelde de methode van opstellingen om de verstoring inzichtelijk te maken en het (familie)systeem te herstellen. Later ontwikkelde hij dit ook verder in organisatie-opstellingen. 

De kudde als systeem

In deze basistraining werken we aan systemische vraagstukken met de inzet van paarden. We gaan aan de slag met de basisprincipes van systemisch werk (ordening, balans, binding) en werken deze uit met de kudde. Die kudde is het systeem waarin een paard leeft. Overleving van de kudde gaat boven overleving van het individu. Hierbij leunt het paard op dezelfde basisprincipes. Om die reden is systemisch werk fantastisch met de inzet van paarden. Zij zullen zuiver en in het moment reageren op onbalans in het systeem.

 

De training geeft je de basiskennis en tools om systemisch naar vragen te kijken, om paarden in te zetten, een mini opstelling te doen en interventies te doen.  

Vervolgtekst

Voor wie

Deze training is ideaal voor jou als je je herkent in de volgende zaken: 

  • Je bent coach of begeleider en wil graag systemisch leren kijken; 

  • Je wil op intuïtieve wijze leren vertrouwen en dit een plek te geven in je sessies; 

  • Je wil meer tot de essentie komen in de sessies met je coachees;  

  • Je houdt van ervaringsgericht leren; 

  • Je zet graag paarden in tijdens coachsessies. 

Data

Kijk voor actuele data en aanmelden bij de Agenda.

Kosten

€ 1195,- inclusief lunches tijdens de opleidings- en opstellingendagen. 

Marengo training & coaching - contentstrook - vosveulen in de kudde.png

Inschrijven?

Via onderstaande link maak je een keuze uit de beschikbare data en kun je direct aanmelden.

Aanmelden
bottom of page