top of page
Marengo training & coaching - headervisual - vrouw in bak met twee loslopende schimmels.pn

Vergroot je impact als coach 

Toen ik in 2004 begon met het inzetten van paarden in coaching, was er niets. Er was geen opleiding, geen certificering en het vakgebied was onbekend. Tegelijkertijd groeide de erkenning voor het effect van de ondersteuning van dieren in therapie en coaching. Inmiddels is 'paardencoaching' dan ook een meer dan omarmd en geaccepteerde vorm van begeleiding. Graag draag ik mijn steentje bij in het professionaliseren van mijn vakgebied. 

 

Vanuit mijn expertise, visie en ervaring, leid ik in samenwerking met de Academie voor Paard- en Lifecoaching (toekomstig) coaches op tot gediplomeerd paardencoach. Daarnaast bied ik in samenwerking met Sparkling diverse trainingen en opleidingen aan rondom traumaverwerking. In alle opleidingen maak ik gebruik van de ondersteuning van dieren als belangrijke sleutel in het coachsucces.   

Marengo training & coaching - contentstrook - hand op schimmelneusje.png

Veilig inzicht in trauma  

Coaches, therapeuten en psychologen die in aanraking komen met trauma, weten hoe precair dergelijke situaties zijn. Veiligheid en een (voor)oordeelvrije omgeving zijn noodzakelijk om cliënten te kunnen helpen. Voor cliënten zijn die elementen vaak moeilijk te ervaren bij reguliere behandeling. Vanuit harmonie met de paarden (of andere dieren, zoals honden) ontstaat die veiligheid vaak wél. Het is om die reden dat trajecten met de inzet van dieren meer ruimte bieden voor begeleiding en wezenlijke behandeling van het trauma. Van coaches, therapeuten en psychologen vraagt dit niet alleen kennis van traumabehandeling, maar ook van het inzetten van dieren. De opleidingen geven je de tools om je cliënt veilig, doeltreffend en met groei verder te kunnen helpen. 

M-marengo.png

Internationale traumatraining

Internationale traumatraining waarin we 2 jaar vanuit 3 landen werken aan 'embodied learning' rondom trauma. I.s.m. Sparkling

M-marengo.png

Basistraining veilig werken met trauma

Basistraining voor (paarden)coaches & therapeuten om trauma te kunnen herkennen en hier veilig mee te kunnen werken met de inzet van paarden.

Opleidingen traumacoaching

Coaching met natuurlijke wijsheid 

Wanneer je wil starten als coach, verdieping zoekt in je werk als coach, of een vak zoekt waarin je de band met je paarden kan inzetten en versterken, is een (verdiepende) coachopleiding gericht op de inzet van paarden een mooi groeipad. Met deze opleidingen en trainingen zal je zien hoe snel je tijdens sessies tot de kern komt. Je ervaart – en je (toekomstige) klanten ook - de energie, de eerlijkheid, de veiligheid en harmonie van paarden. Een fantastisch vak waarin werelden letterlijk samenkomen.

 

Bij de Academie van Paard- en Lifecoaching volg je een internationaal erkende (post HBO) coachopleiding en leer je in 11 dagen alles over coaching, communicatie met paarden en het opzetten van je eigen onderneming. Ook een basistraining in systemisch werk met paarden wordt aangeboden, zodat je leert paarden in te zetten bij opstellingen.  

Marengo training & coaching - contentstrook - veulen maakt contact met camera.png
M-marengo.png

Training systemisch werken met paarden

Driedaagse basistraining rondom het inzetten van paarden bij systemisch werk, zoals familie- en organisatieopstellingen.

M-marengo.png

Opleiding paardencoach

Internationaal erkende post-HBO opleiding tot paardencoach. I.s.m. Academie Paard- & Lifecoaching

Opleidingen paardencoaching

Extra trainingsdagen  

Naast de opleidingen en trainingen hierboven, organiseer ik regelmatig extra dagen en trainingen. Zo vindt meermalen een opstellingendag plaats, waar je als representant of vraaginbrenger bij kan aanschuiven en verdere ervaring kan opdoen voor je werk als coach. Bekijk de complete agenda en meld je wanneer je wenst aan via de site. 

J_Strijckers-3834.jpg

Marie Thérèse Corbeij

Marie Thérèse is sinds 2005 trainer en coach. Ze is gespecialiseerd in organisatievraagstukken, zoals leiderschap en teamontwikkeling. De laatste jaren ontwikkelt Marie Thése zich steeds verder in traumaverwerking. Ze is geregistreerd in het Internationaal Coach Register en aangesloten bij NOBCO. 

bottom of page