top of page
Marengo training & coaching - headervisual - vrouw lacht in bijzijn van collega's.png

Coach je organisatie naar echt resultaat

Organisatiegroei ligt dikwijls niet in een betere strategie. Die resoneert pas als het fundament, de organisatie zelf, sterk genoeg is. Verbinding, vertrouwen en leiding zijn echter essentieel. Toch zijn het juist die zaken waar in de praktijk minder aandacht naar uit gaat. Coaching, en zeker coaching samen met paarden, helpt je bij het ervaren van verbeterde samenwerking en het effect daarvan op je organisatieresultaten. 

Marengo training & coaching - contentstrook - therese loopt met vos.png

Coaching vanuit de natuurlijke stroming

Vanuit mijn visie op organisatiesystemen, geloof ik dat we pas wezenlijk en gedegen kunnen groeien als we tot de essentie zijn gekomen. Om die essentie te vinden zet ik onder anderen mijn paarden in en kijk ik vaak systemisch naar de organisatie. Het gaat in dat geval niet over de functies, visitekaartjes en afspraken, maar over de heelheid, waardering van posities en balans in de organisatie. Het zijn vaak die zaken die goed leiderschap, als ook sterke teams, belemmeren in het bereiken van het beoogde resultaat.

M-marengo.png

Teamcoaching

Ontwikkel het beste team door het versterken van het onderling vertrouwen en samenwerking.

M-marengo.png

Systemisch begrip van het bedrijf

Begrijp waar de belemmering in jouw organisatie daadwerkelijk over gaat. Trainingsdata september en oktober 2022.

M-marengo.png

Natuurlijk Leiderschap

Ontwikkel jezelf van baas tot leider in deze 3-daagse training.

M-marengo.png

Individuele coaching voor medewerkers

Vind je talent en ontwikkel je als professional en als mens.

M-marengo.png

Bezinnen op je (werkend) leven

Maak je eigen verandering mogelijk tijdens deze biografische reis.

Waarde voor jouw organisatie 

In trainingen of coachtrajecten begeleid ik organisaties in zaken die wél voelbaar zijn, maar tot dan toe nog niet besproken zijn. Blijft je organisatie achter in samenwerking? Lijkt er weinig commitment vanuit teams te zijn? Is er sprake van een hoge doorloop? Heeft de reorganisatie meer impact dan gehoopt?

 

Samen met mijn paarden komen we tot datgene dat voelbaar is, maar slecht op te lossen lijkt. Wanneer we eerlijk naar de situatie kijken, die doorvoelen en bespreken, ontstaat er weer ruimte voor beweging. In de praktijk zie ik dan vaak dat medewerkers, teams, afdelingen en leidinggeven hun weg op een veel natuurlijker manier vinden. Daardoor komt de organisatie uit impasse en worden resultaten (weer) behaald.  

Marengo training & coaching - contentstrook - schimmelveulen bij haar kudde.png

Verschillende mogelijkheden 

Ben je als professional of organisatie op zoek naar begeleiding? Ik werk zowel met individuele coachtrajecten, als ook in team- en organisatieopdrachten. Waar gewenst worden medewerkers in samenspraak met de werkgever begeleid in een afgestemd groeipad. Regelmatig organiseer ik, soms in samenwerking, dagen en trainingen rondom organisatiethema's als leiderschap, teamcoaching en reflectiereizen. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden of sluit aan bij één van de georganiseerde programma's. 

J_Strijckers-3834.jpg

Marie Thérèse Corbeij

Marie Thérèse is sinds 2005 trainer en coach. Ze is gespecialiseerd in organisatievraagstukken, zoals leiderschap en teamontwikkeling. De laatste jaren ontwikkelt Marie Thérèse zich steeds verder in traumaverwerking. Ze is geregistreerd in het Internationaal Coach Register en aangesloten bij NOBCO. 

bottom of page