top of page
Marengo training & coaching - headervisual - jonge vrouw .png

Individuele coaching van medewerkers

Groeien als professional en als mens 

Bijna iedereen loopt in zijn of haar werk tegen uitdagingen aan. Vaak gaat het niet zozeer om gebrek aan kennis, waar je eenvoudig een inhoudelijke training of cursus voor kan doen, maar om zaken die dieper geworteld zitten. Zo kan het zijn dat je wat faalangstig bent in je werk, waardoor je jezelf minder durft te laten zien. Je kan gevoelig zijn voor specifieke collega's, bijvoorbeeld omdat zij wat dominanter zijn. Het kan zijn dat je jezelf regelmatig overwerkt, omdat je je verantwoordelijk voelt.

 

Allemaal zaken waar we aan kunnen werken door het creëren van bewustwording, en waar we ervaringsgericht nieuw gedrag kunnen realiseren. Individuele coaching voor professionals blijkt een prettige manier om meer werkgeluk en balans te bereiken in je leven.  

Image by Frano Duvnjak

Werk en privé 

De aanleiding van veel coachvragen ontstaat op de werkvloer. Het gaat om vervelende situaties waar we wat tegen willen doen. De oorzaak, en dus ook de oplossing, van die weerstand ligt echter vaak buiten de werksituatie. Veel ontstaat in de kindertijd; toen leerden we een patroon dat we door de jaren heen hebben ontwikkeld om succesvol door het leven te komen. In coachtrajecten komen dan ook regelmatig privésituaties aan bod. Dat kan confronterend en verrassend zijn. Enkel wanneer je hier doorheen kan, durft en wil, komen we tot de kern van jouw coachvraag en kunnen we duurzaam werken aan de gewenste situatie.  

De vorm van individuele coaching 

Als je ergens tegenaan loopt, kan je een coachtraject opstarten. Dat kan ook door de werkgever geïnitieerd worden. Ook is het mogelijk meerdere collega's individueel te coachen. In alle gevallen betreft een coachtraject een persoonlijk traject. In meerdere sessies werken we aan de coachvraag, meestal verspreid over een aantal maanden. Tijdens het traject bekijken we welke werkvormen we inzetten: werken met de paarden, biografisch werken, systemisch werken, wat dan ook.

 

Wanneer het traject geïnitieerd of vergoed wordt vanuit de werkgever, stemmen we onderling af welke informatie relevant is om te delen en welke niet. Het is voor jouw traject belangrijk dat je je welkom en veilig voelt. 

Vervolgtekst

Voor wie

Individuele coaching van werknemers is met name interessant voor hen die zich herkennen in de volgende zaken: 

  • Je loopt vaak tegen dezelfde uitdagingen aan op de werkvloer, zoals conflicten of spanning met collega's; 

  • Je wil zaken voor elkaar krijgen, bijvoorbeeld doorgroeien, maar het lukt je niet; 

  • Je hebt last van bepaalde situaties, omdat ze je emotioneel diep raken; 

  • Je vindt het moeilijk om te laten zien wat je kan en wil;  

  • Je solliciteert regelmatig, maar wordt telkens afgewezen; 

  • Je hebt het idee je anders voor te moeten doen op de werkvloer dan hoe je van binnen voelt; 

  • Je vindt het moeilijk te baan te houden en moet met regelmaat op zoek naar nieuw werk; 

  • Je hebt last van eerder afscheid of ontslag en voelt je daardoor belemmerd in werkgeluk;  

  • Je hebt in projecten of vergaderingen steeds dezelfde rol en zou dat graag anders zien. 

Data

Individuele coaching wordt persoonlijk afgestemd en gepland. Neem bij interesse contact op.  

Kosten

Individuele coaching is maatwerk. Losse coaching (met of zonder de paarden) kost € 200,- per sessie. Neem gerust contact op om de mogelijkheden en wensen te bespreken. 

Marengo training & coaching - contentstrook - twee jonge veulens.png
Aanmelden

Meer informatie?

Wil je meer informatie? Neem dan contact met me op.  

bottom of page