top of page
Marengo training & coaching - headervisual - therese en casaro.png

Marengo training & coaching 

Werken met impact

Wat er het meest toe doet, wordt vaak het minst besproken

Met veel liefde en passie help ik (groepen) mensen in hun persoonlijke groei. Daarbij geloof ik dat de grootste groei ligt in datgene wat het minst aan het licht komt. Zodra we daar bewust van worden, kunnen we er mee aan de slag en hoeft het niet langer onderdrukt te zijn. Het kan gaan over onderhuidse strubbelingen, overtuigingen, angsten en trauma's. In alle gevallen ontstaat beweging zodra we hier gericht mee aan de slag zijn.  

Om tot die kern te komen, werk ik het liefst samen met mijn paarden. Zij zijn vooroordeelvrij, duidelijk, liefdevol en spiegelen je direct. Daardoor werken we niet alleen aan bewustwording, maar ook aan je lichaamsgerichte ervaring van (ander) gedrag. Door mijn aanpak ben je dus sneller en effectiever bij je doel en ervaar je eerder en langduriger balans. 

Leiderschap & teamontwikkeling

Marengo Training en Coaching is van oudsher gespecialiseerd in het begeleiden van organisaties. Ik begeleid managers, teams en professionals in hun ontwikkeling en geloof daarbij in het onderkennen en aanschouwen van wat er is, en wat er niet is. Vanuit die missie kijk ik vaak systemisch naar organisaties.

 

Coachvragen komen dan ook vaak naar voren bij reorganisaties, bij ontslag, bij familiebedrijven, bij overnames en bij impactvolle gebeurtenissen binnen teams en professionals. Ik realiseer mij altijd dat een werkgerelateerd vraagstuk zijn wortels kent in het priveleven en ik vermijd die zijde dan ook niet in mijn trajecten.  

Marengo training & coaching - contentstrook - therese en coachee bij veulen.png

Traumacoaching

De afgelopen jaren heb ik mij tevens gespecialiseerd in traumacoaching. Ik begeleid dan ook coachees die zich beperkt voelen door een overweldigende gebeurtenis. Het gaat om trauma in de breedste zin van het woord.

Mijn voorliefde voor lichaamsgericht werken bouw ik in mijn traumabehandelingen steeds verder uit, omdat trauma altijd verankering in het lichaam betekent. Samen met de paarden kunnen we die verankering los leren laten door vanuit het lijf te behandelen. Deze aanpak maakt dat mijn traumacoaching een heel veilig en resultaatgericht traject biedt aan mijn coachees. Zij zijn beter in staat in verbinding te komen met zichzelf en hun omgeving en vinden veerkracht en flexibiliteit in het leven.  

Marengo training & coaching - contentstrook - therese en casaro.png

"Wat er het meest toe doet, wordt vaak het minst besproken." 

Over Marie Thérèse Corbeij

Marie Thérèse is sinds 2005 trainer en coach. Ze is geregistreerd in het Internationaal Coach Register en aangesloten bij NOBCO. Marie Therese is eigenaar van Marengo, opleider bij Academie voor Paard- & Lifecoaching en trainer bij Leaders en Sparkling. 

Samenwerkingen

Vanuit de gedeelde missie om mensen verder te helpen, werk ik graag samen met:

logo APLC.png

Paardencoaching is een vak 

De Academie voor Paard- & Lifecoaching leidt studenten op voor het prachtige vak van (paarden)coach. In de wildgroei van coaches vinden we het belangrijk de kwaliteit van ons vak te benadrukken, en te versterken. Onze opleiding is dan ook CRKBO en post-HBO erkend.

 

Onze trainers en gastdocenten zijn gepokt en gemazeld in het werk en leren de studenten coaching, paardencommunicatie en ondernemerschap. 

Academie P&LC
Logo leaders.png

Getting you there

Leaders is het trainingscentrum dat zich volledig focust op natuurlijk leiderschap. Wij volgen de gedachte van Socrates 'Zelfkennis is het begin van wijsheid' en zijn ervan overtuigd dat dit ook juist voor managers geldt. Ons team bestaat uit gedreven trainers met een achtergrond in het bedrijfsleven die organisaties in het gehele land begeleiden naar prettiger en natuurlijker leiderschap. Dat doen we onder anderen door leiderschapsanalyses, trainingen en coaching en veelal met de inzet van paarden. 

Leaders
Sparkling
Logo AAI Italie.jpg

Animal assisted interventions  

Professionals trainen in lichaamsgerichte traumaverwerking, dat is het ultieme doel van AAI. AAI is een internationaal initiatief van dierondersteunde trainers en coaches: Marie Thérèse Corbeij en Beatrice Garzotto.

 

We trainen coaches, therapeuten en traumabegeleiders in een lichaamsgerichte aanpak van traumaverwerking. Dat doen we mede met de inzet van honden en paarden.  

bottom of page