top of page
Marengo training & coaching - headervisual - twee slapende new forest pony's.png

Opstellingen

Zicht op wat we niet zien 

In coaching en training lopen we in de regel tegen belemmeringen aan, waardoor de gewenste situatie nog niet gerealiseerd is. Soms zijn coachees zich zeer bewust van die belemmingen en weten ze deze goed te benoemen. Regelmatig kunnen coachees dat echter niet. Het lijkt in die gevallen dat een groter iets ons belemmert. Alsof patronen terugkeren zonder dat we dat willen of alsof we iets bij ons dragen wat we verstandelijk niet goed kunnen bevatten. In die gevallen gaan we aan de slag met systemisch werken.

 

Een opstelling biedt op die momenten een prachtig zicht op zaken die we niet konden, mochten of wilden zien. Als deelnemer van een opstelling krijg je daardoor meer gevoel en daardoor rust bij de zaken waar we tot dan toe niet bij konden. 

Marengo training & coaching - contentstrook - schimmelveulen bij haar kudde.png

Systemisch werken

Het systemisch werken is een methode dat gestoeld is op de drie basisprincipes van een systeem, zoals een gezin van herkomst of een organisatie. Altijd is er immers sprake van ordening, binding en balans. Onrust in het systeem heeft wezenlijke, maar vaak moeilijk te bevatten impact op de individuen. Denk aan een oudste dochter die na het overlijden van een moeder de zorg voor het gezin op zich neemt, waardoor ze niet meer haar kindrol kan dragen. Tijdens een opstelling krijgen we meer zicht op die verschuiving en op de effecten die dat heeft op de dochter.  

Welkom in de kudde 

Bij Marengo worden met regelmaat opstellingendagen georganiseerd. Op deze dagen werken we met meerdere deelnemers aan de vraag van één of meerdere vraaginbrengers. Samen met de paarden vormen zij die dag de kudde. De representanten werken de vraag vanuit het systemische veld en de dynamieken die zich aandienen uit. Het paard volgt of blokkeert de stroom op de momenten dat het moet. Daardoor komen we tot de kern van de opstelling; onbalans in het systeem.

 

Wanneer je dit als vraaginbrenger meemaakt en kan aankijken, ervaar je hoe het is om die situatie te voelen en te omarmen. Vaak stellen deelnemers dat na een opstellingendag een zware deken van hen afglijdt.  

Vervolgtekst

Voor wie

Bij opstellingen kan je aansluiten als vraaginbrenger of als representant. Als representant draag je bij aan de ontwikkeling van de vraaginbrenger. Meestal raakt die vraag ook een stuk in jou. Als vraaginbrenger neem je een concrete vraag mee naar de dag. De dag is voor een vraaginbrenger met name interessant als je je herkent in de volgende zaken: 

 • Je zoekt naar rust en balans rondom een moment in je leven; 

 • Je wil graag loskomen van oude patronen; 

 • Je hebt het idee dat er meer is dan dat je feitelijk kan of mag weten; 

 • Je zoekt een bepaalde vrijheid; 

 • Je wil graag antwoorden op vraagstukken uit je gezin van herkomst; 

 • Je vindt het moeilijk om jezelf te laten zien;  

 • Je voelt je belemmerd door iets groters dan jijzelf; 

 • Je hebt moeite met bepaalde concepten in het leven; 

 • Je hebt twijfels over een bepaalde situaties, waardoor je niet tot een keuze komt;  

 • Je merkt dat situaties je meer energie kosten dan dat je zou wensen; 

 • Je zoekt naar rust. 

Data

Opstellingendagen vinden een aantal keren per jaar plaats. Kijk voor actuele data en aanmelden bij de Agenda.

Kosten

De kosten voor vraaginbrengers is € 200,-.

De kosten voor representanten zijn € 50,-. De kosten zijn inclusief een heerlijke voedzame lunch. 

Marengo training & coaching - contentstrook - vosveulen in de kudde.png

Inschrijven?

Via onderstaande link maak je een keuze uit de beschikbare data en kun je direct aanmelden.

Aanmelden
bottom of page