top of page
Marengo training & coaching - headervisual - coachee maakt contact met lichaam van het paa

Somatisch bewustzijn & familiesystemen

i.s.m. Animal Assisted Interventions 

Er zijn veel trainingen en opleidingen die zich bezighouden met (kennis over) trauma. Er zijn er echter maar weinig die rekening houden met de wezenlijke integratie van die kennis in het lichaam. En dat terwijl trauma altijd een lichamelijke reactie betreft op een heftige gebeurtenis. 

 

Speciaal voor dierondersteunde therapeuten en coaches die veel met trauma (willen) werken, hebben we i.s.m. Animal Assisted Interventions een internationale training ontwikkeld. We werken met twee trainers en meerdere dieren intensief aan juist datgene wat ertoe doet: somatisch bewustzijn rondom traumaverwerking. In 2023 werken we specifiek met het thema hechtingsstijlen, zowel in het voorjaar (Nederland) als ook in het najaar (Italië).

Marengo training & coaching - contentstrook - twee slapende new forest pony's.png

Somatisch bewustzijn

Trauma blokkeert iemand om alles uit het leven te halen. Er is sprake van belemmering, van schade, van een onbedwingbare reactie. Er is sprake van dofheid in het leven. Trainers Beatrice en Thérèse geloven dat die glans terug kan komen als we in staat zijn trauma in zijn meest wezenlijke vorm te behandelen: niet alleen vanuit wetenschappelijke kennis, maar ook door het lichaam centraal te stellen in de behandeling. Daar ontstaat de nieuwe energie die weer richting geeft aan het leven.  

Inhoud van deze training

In deze training werken we met de theorie en praktijk van het somatisch bewustzijn en het familiesysteem. We werken met grenzen, met opstellingen, met veerkracht en lichamelijke zelfregulatie. We kijken naar de samenhang tussen het hoofd, hart, buik en heupgebied en werken met trauma in de breedste zin van het woord, zoals familietrauma of intergenerationeel trauma. Bij een groot deel van de praktijkgerichte oefeningen werken we met paarden en honden als dienend instrument.

 

Niet alleen leer je de tools die je in kan zetten bij je klanten of cliënten; ook het eigen pad komt intensief ter sprake. 

Vervolgtekst

Voor wie

Deze training is ontwikkeld voor:  

  • Professionals die zich verder willen ontwikkelen in traumabegeleiding; 

  • Professionals die aantoonbare basiskennis hebben van trauma; 

  • Professionals die dierondersteund werken met coachees en klanten met trauma; 

  • Professionals die meer willen kunnen bieden aan coachees.

Data

Kijk voor actuele data en aanmelden bij de Agenda

Kosten

De kosten voor deze training zijn 750,- excl. BTW (incl. lesmateriaal en lunches, excl. reis- en verblijfskosten)

Marengo training & coaching - contentstrook - therese en ish.png

Inschrijven?

Via onderstaande link maak je een keuze uit de beschikbare data en kun je direct aanmelden.

Aanmelden
bottom of page