top of page
Marengo training & coaching - headervisual - jonge vrouw .png

Systemisch begrip van het bedrijf

Tweedaagse training voor professionals

Een hoog verloop van medewerkers, opdrachten of projecten die steeds voor de eindstreep stuklopen, een slepende vete binnen het bedrijf, nieuwe afdelingen die maar niet van de grond komen of een managementpositie die maar niet duurzaam vervuld lijkt te worden. Voor veel bedrijven en organisaties is dit een herkenbare situatie. De oplossing van deze uitdagingen, ligt niet in het oplossen van het individuele geval. Er lijkt een grotere kracht actief, die verandering maar niet mogelijk maakt.

Na deze tweedaagse training begrijp je wat die kracht is. In samenwerking met Enerqui Company Coaching neem ik je mee in de systemische kijk op het (familie)bedrijf, waardoor je ziet welke dynamieken van invloed zijn op je bedrijfsvoering, hoe ze je hinderen of helpen in je bedrijf en hoe je deze terugkerende patronen kan doorbreken. De training is speciaal ontwikkeld voor het bedrijfsleven en in deze bijzondere arbeidsmarkt uitermate relevant. 

Marengo training & coaching - contentstrook - vrouw lacht in bijzijn van collega's.png

Het bedrijf als systeem 

Een bedrijf, vereniging, organisatie of stichting kenmerkt zich door een aantal thema's. Een deel daarvan zien we ook terug bij familiesystemen. Een bedrijf is alleen fictief, een bedacht construct, en kent daardoor een extra laag. 

In deze training zien we het bedrijf als systeem met die thema's, en bekijken welke dynamieken van invloed zijn op het werk van alledag. Deze kijk helpt ons te begrijpen wat ons nou zo belemmert of tegenhoudt, en langere weerstand te voorkomen.

In beweging

In deze training brengen we je bedrijf weer in beweging. We kijken naar de huidige situatie, de opvattingen en patronen die daarin een rol spelen, maar ook naar je eigen afkomst en invloed op de situatie. We bespreken de theorie achter het organisatiesysteem en werken met opstellingen naar beweging. Tussen de trainingsdagen door werk je persoonlijk aan  de Systemische Bedrijfsanalyse die speciaal ontwikkeld is voor deze training. 

Na afloop van deze training kijk je vernieuwd naar de (systemische) kenmerken van organisaties en naar je eigen uitdaging in de organisatie. Je begrijpt beter met welke echte oorzaken van weerstand je te maken hebt en kan beter sturen. De uitkomst van de Systemische Bedrijfsanalyse helpt je gericht op weg om het gesprek aan te gaan.

Vervolgtekst

Voor wie

Deze training is interessant voor professionals die in hun werk te maken krijgen met:

  • Een hoog verloop van medewerkers en posities die maar niet vervuld worden;

  • Organisaties in transitie, met organisatie- en teamveranderingen, overnames, ontslag of juridische verandering;

  • Medewerkers die terug blijven komen op het verleden of op hoe het eerder altijd was;

  • Impactvolle gebeurtenissen binnen het bedrijf, zoals ontslag op staande voet, grensoverschrijdend gedrag of overlijden, ook wanneer dat al een hele tijd geleden lijkt;

  • Terugkerende discussies en oud zeer;

  • Medewerkers die in toenemende mate vervallen in stress, burn-out of overspannenheid; 

  • Een werkcultuur waarbij overwerk meer regel dan uitzondering is geworden;

  • Onrust of onvrede, met name binnen specifieke afdelingen;

  • Een groot gebrek aan eigenaarschap. Je hebt het gevoel alles zelf te moeten doen hier. 

Ik adviseer deze training met name voor directieleden, HR professionals, recruiters, teamleads en managers.

Data

Voor trainingsdata van deze tweedaagse training en aanmelden, kijk je in de Agenda.

Deze training kan tevens op aanvraag georganiseerd worden. Neem bij interesse contact op. 

Kosten

Deelname betreft € 1247 excl. BTW, incl.  Systemische Bedrijfsanalyse, trainingsmaterialen, twee dagen live aanwezigheid, voedzame lunch en koffie/thee.

Marengo training & coaching - contentstrook - vrouw lacht in bijzijn van collega's.png
Aanmelden

Meer informatie?

Wil je meer informatie? Neem dan contact met me op.  

bottom of page