top of page
Marengo training & coaching - headervisual - vrouw doet grondwerk met spaans paard.png

Opleiding Paard & Lifecoach

Erkende post-HBO opleiding i.s.m. Academie Paard & Lifecoaching  

Wil je meer uit je werk halen als coach? Ben je toe aan een verandering in je carrière? Ben je benieuwd wat paarden je kunnen vertellen?

 

In samenwerking met de Academie voor Paard- & Lifecoaching volg je in 11 maanden een erkende post-HBO opleiding tot lifecoach. Niet alleen leer je alles over het werk als coach en allerlei methodieken die je in sessies kan inzetten, ook leer je te werken met paarden en werk je zelf aan je eigen ondernemersplan. Zo ben je, met diploma, helemaal klaar om jouw coachees verder te helpen in hun leven.  

Marengo training & coaching - contentstrook - coachee kijkt in camera.png

Erkende post-HBO opleiding 

De opleiding die Marengo in samenwerking aanbiedt, is een erkende post-HBO opleiding. Dat betekent dat je daadwerkelijk gediplomeerd coach wordt. Daardoor kan je je straks bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten, kan je je inschrijven in het Internationaal Coach Register (ICR) en kan je lid worden van de Vereniging van Paardencoaches Nederland.  

Van intake tot evaluatie 

In deze opleiding word je opgeleid tot lifecoach. Je leert coachees te begeleiden met en zonder de inzet van paarden. Je maakt kennis met verschillende coachmethodieken en bent straks in staat een geheel coachtraject, van intake tot evaluatie, te begeleiden.

 

Tijdens de opleiding maak je al de nodige vlieguren: je begeleidt meerdere trajecten al tijdens je opleiding. Iedere opleidingsgroep kent ca 9 deelnemers, 11 lesdagen, een online omgeving, intervisie- en supervisiedagen, (audiovisueel) studiemateriaal en leesboeken. Omdat coaching altijd ook een deel van jezelf raakt, word je ook tijdens de opleiding begeleid in je eigen ontwikkeling.

 

De opleiding start een paar keer per jaar en vindt plaats in Maastricht, Huijbergen (NB) of Schijf (NB). Meer over deze opleiding lees je bij Academie voor Paard- & Lifecoaching.  

Vervolgtekst

Voor wie

De opleiding is mogelijk iets voor jou als je je herkent in de volgende zaken: 

  • Je voelt ergens een vlammetje voor een carrièreswitch;  

  • Je wil bijdragen aan de groei van mensen; 

  • Je hebt een voorliefde voor paarden of staat open voor hun waarde in sessies;  

  • Je wil misschien coachen, maar schrikt van de wildgroei en (online) coaches;  

  • Je wil je band met paarden meer uitdiepen. 

  • Je bent docent, (jeugd)begeleider, coach, trainer en wil leren paarden in te zetten als verlengstuk in je werk; 

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau. 

Data

Deze opleiding wordt meerdere keren per jaar en op meerde locaties gegeven. Kijk voor actuele data bij de Agenda. Voor het aanmelden ga je naar de website van de Academie voor Paard & Lifecoaching.

Kosten

De kosten voor deze opleiding zijn € 3.500,-. 

Marengo training & coaching - contentstrook - coachsessie op de weide.png

Inschrijven?

Alle startdata vind je terug in de agenda. Inschrijven doe je bij de Academie voor Paard & Lifecoaching via de link.

Aanmelden
bottom of page